Kadar obdarujemo najmlajše, je potrebno biti še posebej pazljiv, da jim podarimo tisto, kar si resnično iz vsega srca želijo. Otroci so danes zaradi množice katalogov z igračami, ki jih prejemamo po pošti, ter zaradi televizijskih in spletnih oglasov za igrače, kar precej specifični – v svojem pismu Miklavžu, Božičku, dedku Mrazu in velikonočnemu zajčku vedno povedo, kaj si želijo, in če tega ne dobijo, so precej razočarani. Tudi ob drugih praznovanjih, na primer za rojstni dan, pa velja slediti njihovim željam. Saj veste – večinoma si želijo igrače, in če se odločite za drugačna darila za otroke, na primer oblačila, se lahko zabava s tortico spremeni tudi v zabavo, na kateri bodo jokali.darila za otroke

Kakšna darila za otroke so najbolj zaželena?

Za otroke mlajše od deset let so na prvem mestu igrače. S tem ni čisto nič narobe in ljudje, ki na igrače gledajo zviška ali otrokom dopovedujejo, da so že preveliki za igro, žal ne vedo veliko o otrokovem razvoju. Igra je osnova za srečno otroštvo, nikoli pa ni namenjena zgolj sama sebi – vedno prinaša s seboj poučne in vzgojne vsebine, ki se jih odrasli pogosto ne zavedamo. Igrače pomagajo razvijati najrazličnejše spretnosti, od grobe do fine motorike, spodbujajo učenje štetja, prepoznavanja obliki in zaporedij ter drugih matematičnih veščin, razvijajo besedni zaklad, skrbijo za izboljšanje socialnih veščin in domišljije … Če boste otroku ustregli in mu kupili igračo, boste torej zanj naredili veliko dobrega, paše nasmeh na obrazu lahko pričakujete.
Med najbolj klasična darila za otroke lahko štejemo različne pripomočke za gibanje, lutke in punčke, najrazličnejše kocke, hišice, vlakce in avtomobile, družabne igre, igralne kuhinje, gugalni konjički … Ker so otroci del potrošniške družbe in jim je namenjen kar precejšen del trga, so proizvajalci izdelkov za otroke seveda precej iznajdljivi. Ponujajo jim kocke, s katerimi lahko sestavljajo prizore iz svojih najljubših filmov in risanih filmov, punčke in lutke s podobami risanih junakov, različne vsakdanje pripomočke v obliki vsebin s televizije. Včasih se tako zgodi, da je kakšen otrok popolnoma navdušen nad enim junakom in bi imel rad prav vse z njegovo podobo – od igrač do oblačil, kozmetičnih potrebščin in tako naprej. Verjetno bi otroci celo brokoli in ohrovt z veseljem jedli, če bi imela zelenjava obliko risanega junaka!

wheely_bugs_poganjalci

Trendi darila za otroke

Nekatere tematike, na primer gusarji, so bile med otroci vedno priljubljene, druge pa se pojavljajo skupaj s televizijskimi in filmskimi vsebinami. Tako je zadnje čase za predšolske otroke izjemno zanimiva ruska risanka Maša in medved, v kateri mala deklica, ki živi na robu gozda, simpatičnemu staremu medvedu vedno zakuha kakšno zanimivo prigodo – ali pa obratno. Med šolarji in mladimi, pa nenazadnje tudi med odraslimi, pa opažamo obsedenost z malimi, rumenimi, kot pilula oblikovanimi možici v modrih hlačah. To so minioni, ki so izjemno nagajivi in počnejo prav vse, kar se po pravilih bontona ne bi smelo.
Če želite, da bodo vaša darila za otroke moderna in bodo tako navdušila tako vaše otroke kot nečake, vnuke ali otroke družinskih prijateljev, potem z Mašo, medvedom in minioni gotovo ne morete zgrešiti.

By splett