Kaj je poganjalec

Velik hit med mladimi nadebudneži to leto so prav gotovo leseni poganjalci. Ta kolesa, ki praktično niso kolesa, omogočajo otrokom, da razvijejo sposobnost koordinacije ter lovljenja ravnotežja brez nevarnosti, da bi padli in se grdo poškodovali.

Poganjalci, kot že samo ime pove, nimajo pedal, ampak jih otrok poganja s svojimi nogami. Tako je lovljenje ravnotežja enostavno, prav tako pa je hitrost odvisna le od poganjanja otroških nog. Tudi krmiljenje je enostavno in otroku omogoča enostaven nadzor nad poganjalcem.

early_rider_classic

Krmiljenje pri poganjalcih

Pri poganjalcih obstajata dve vrsti krmiljenja. Tako se lahko krmiljenje prilagodi izkušnjam malčka ter okolju, v katerem bo malček uporabljal poganjalec.

Omejeno krmiljenje poganjalca daje neizkušenim poganjalčkom večji občutek varnosti, saj je tu gibljivost krmila omejena in krmilo ne more nenadzorovano zdrsniti iz rok otroka. Prav tako to krmilo omogoča boljši oprijem, omogoča pa učenje lovljenja ravnotežja predvsem z nogami.

Neomejeno krmiljenje pa je primerno za bolj izkušene malčke, ki so že bolj vešči upravljanja s poganjalcem. Ta oblika krmiljenja je dobra predvsem za to, da se otrok nauči lovljenja ravnotežja z zavijanjem krmila in ne več z nogami. Sam preklop krmila iz omejenega na neomejenega je za starše popolnoma enostaven, saj je potrebno prestaviti le en vijak.