Primerjava različnih dvokolesnih poganjalcev

Manufacturer: Skuut
(Photo credit: Wikipedia)

Odkar so se otroški dvokolesni poganjalci pojavili, dokazujejo, da domišljija pri oblikovanju in izdelavi nima meja. To pa pomeni, da so nam na voljo tako poganjalci, ki po svojem videzu spominjajo na kolo, kot takšni, ki so prej videti kot vespa ali motor, izbiramo pa lahko tudi med lesenimi in kovinskimi različicami.

Med klasičnimi lesenimi poganjalci je najbolj uveljavljena znamka Early Rider. Njihovi modeli, ki so takoj prepoznavni po značilnem plamenu na ogrodju, se razlikujejo po tem, od kolikšne starosti otroka dalje so primerni: 1.5, 2 ali 3.5 let. (Model velja seveda izbrati na višino sedeža, ne pa na dejansko starost otroka.) Kljub temu, da so poganjalci Early Rider leseni, so izjemno trpežni, saj so izdelani iz visokokakovostnih lepljenih lesenih plošč. Pri vseh modelih je višina sedeža nastavljiva, dobrodošla pa je tudi omejitev krmiljenja – otroku lahko na začetku, ko pri krmiljenju še ni tako spreten, obračanje krmila omejimo, da ne pride do presunkovitih zavojev.

Za razliko od moderne klasike nam blagovna znamka Kiddimoto ponuja nekaj povsem drugačnega: poganjalce, ki so videti kot motor, chopper ali vespa, pa tudi njihovi klasični poganjalci so simpatično porisani – s pikami, rožami, cvetlicami, zvezdicami … Večinoma so namenjeni otrokom od dveh do šestih let, nekateri pa tudi šele od tretjega leta dalje.

Pri poganjalcih, ki spominjajo na kros motorje, chopperje ali vespe, pa je seveda najbolj privlačen njihov simpatičen videz. Če se odločite za takšnega poganjalca, najprej zagotovo preverite višino sedeža, saj je običajno fiksna, ne pa nastavljiva. Sedež je nekoliko nagnjen, tako da se otrok lahko nekoliko prilagaja s pomikom po sedežu naprej ali nazaj, vendar razlika ni tako velika kot pri sedežih, ki se dvigajo in spuščajo. Prat tako je dobro preveriti, ali otroku ustreza položaj na poganjalcu ter razdalje med sedežem in krmilom. Sicer pa – če želite domiseln in pisan poganjalec, bo Kiddimoto gotovo prava izbira.

kiddimoto_poganjalec-300x179

Kadar vam leseni dvokolesni poganjalci ne ustrezajo, lahko seveda izbirate med kovinskimi. Ti so običajno težji od lesenih, kar pomeni, da jih je nekoliko težje upravljati. Seveda pa tudi tu prihaja do vedno novih zamisli, tako je ravno podjetje Early Rider izdelalo lahek poganjalec Alley Runner, ki je primeren od drugega leta dalje, ter je izdelan iz aluminija – to pomeni, da tehta zgolj 3 kilograme. Prednost tega poganjalca je tudi v tem, da lahko 12-palčna kolesa kasneje zamenjamo s 14-palčnimi, torej ga bo otrok brez težav poganjal tudi potem, ko bo že precej večji.

Enhanced by Zemanta