Otroštvo nam zaznamujejo razne igrače, s katerimi smo se lahko igrali in zabavali. Gotovo pa je zadnjih 11 let najbolj popularna igrača v otroškem svetu poganjalec. Zakaj? Otroku omogoča svobodno gibanje, igro na prostem ali v stanovanju ter učenje manevriranja. Poganjalci so namreč prilagojeni posebej za majhne otroke, ki še ne znajo uporabljati pedalke ali zavore. Poganjalci so narejeni tako, da se otrok preprosto poganja z nogami ter z njimi tudi zavira. Tako so zavore povsem nepotrebne in celo nezaželene, saj jih otrok ne zna zmerno uporabljati. Poganjalci so narejeni iz kvalitetnih materialov, da zagotavljajo kar največjo varnost med igro.

Vsekakor pa previdnost pri aktivnosti s poganjalci ni odveč. Seveda se padci dogajajo, saj je to del procesa učenja ravnotežja in manevriranja. Ravno tukaj pa tiči razlog, da je potrebno otroka primerno zaščititi. Zaščitna oprema pri uporabi poganjalca so rokavice in čelada. Slednja mora biti kar se da kvalitetna in prilagodljiva obliki in velikosti glave. Ravno tako so pomembne rokavice, nekateri starši pa celo prisegajo na kolenske in komolčne ščitnike. Tako otrok ob padcu ne bo doživel odrgnin ali celo večjih poškodb. Poleg vsega boste starši brez večjih skrbi. Otrok se bo lahko s primerno zaščitno opremo povsem enostavno učil uporabljati poganjalec in se pri tem izjemno zabaval.

Poganjalec je lahko odlično nadomestilo za uporabo hojice. Slednja je namreč celo odsvetovana s strani strokovnjakov, saj lahko naredi veliko škode pri gibalnemu razvoju. Poganjalec je narejen tako, da ne ovira motoričnega gibanja otroka, marveč spodbuja njegov razvoj. Zaščitna oprema pri uporabi poganjalca mora biti kvalitetna in seveda primerne velikosti. Ob padcu bo otrok tako zavarovan. Vsekakor pa je bolje, če uporablja poganjalca s primerno zaščitno opremo, kot pa hojico, ki lahko naredi veliko škode. Naj poganjalec postane najboljša igrača vašega malčka – vsekakor s primerno zaščitno opremo, kot so rokavice, čelada in ščitniki. Naj bo varnost otroka na prvem mestu.

Enhanced by Zemanta

By splett