Vrste poganjalcev

vrste poganjalcevNa trgu obstaja veliko različnih vrst poganjalcev. Delijo se na poganjalce,
narejene iz kovine ter lesene poganjalce. Zelo priljubljeni ter modni so leseni poganjalci, ki so tudi zelo lahki, saj njihova teža niha le med tremi in petimi kilogrami. Ker ne tehtajo več kot pet kilogramov, ga lahko, če se vaš otrok med sprehodom utrudi, spravite pod ramo ter odnesete domov.

Leseni poganjalci prav tako ne zahtevajo nobenega dodatnega vzdrževanja. Paziti morate samo to, da poganjalca ne pustite na dežju, saj mu to ne bi preveč koristilo. Tako kot prava kolesa imajo tudi poganjalci nastavljivo višino sedeža ter krmila, kar pomeni, da lahko kolo raste skupaj z vašim malčkom in zato poganjalca ni potrebno kupovati vsako leto znova.

5746595141_21786c1e2f_m

Bistveno pri lesenih poganjalcih je to, da je njihova izdelava ter recikliranje zagotovo bolj ekološko, kot pa pri kovinskih poganjalcih. Mogoče vas ne skrbi, kaj se bo s poganjalcem zgodilo, ko ga bo vaš otrok prerasel. Zagotovo pa vas skrbi to, da boste za svojega otroka izbrali pravo velikost poganjalca. Prav tako obstajajo razlike med poganjalci različnih podjetij, zato se je včasih res težko odločiti za pravi model lesenega poganjalca.